forrás: pixabay.com

Dömötör Csaba: az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni

Dömötör Csaba: az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni

A 2021-es év jelentős részét a koronavírus-járvány elleni küzdelem teszi majd ki, az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni. Ezt jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtöki videóüzenetében összefoglalva az év elején életbe lépő legfontosabb változásokat.

Dömötör Csaba a kormány hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban kiemelte: 2021-től jelentősen bővülnek a család- és otthonteremtési támogatások.

“Öt százalékra csökken a lakásépítés áfája, valamint  elindul a lakásfelújítási program, amelynek az a lényege, hogy az állam átvállalja a lakásfelújítási kiadások felét, legfeljebb hárommillió forintig”

– mondta, majd hozzátette, a kormány arról is döntött, hogy meghosszabbítja a hitelmoratóriumot, így a családok és a vállalkozások július elsejéig élhetnek ezzel a lehetőséggel.

“Ez sokak számára nagy segítség”

– hangsúlyozta az államtitkár.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy 2021-ben tovább csökkennek az adók.

“A kis- és közepes vállalkozások iparűzési adója január elsejétől megfeleződik, emellett folytatódik a bajba jutott ágazatokban a bértámogatási program”

– emelte ki.

“A kormány fontos vállalásának nevezte, hogy visszaépítik a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat. Ez a folyamat januárban megkezdődik”

– jelentette ki.

Kitért arra is, hogy 2021-ben elindul az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremelési programja. Dömötör Csaba úgy fogalmazott: ha túl lesz a járványon Magyarország, akkor a kormány szeretne tovább menni a korábban megkezdett úton, több támogatást nyújtva a családoknak, a magyar vállalkozásoknak, a munkából élőknek és megerősíteni a biztonságot.

“A kormány ezekért a célokért dolgozik majd”

– húzta alá.

“Legyen 2021 járványtól kevésbé sújtott, de találkozásokban gazdagabb év!”

– kívánta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Kapcsolódó cikkek