illusztráció, fotó: pixabay.com

Újabb fiatal családok kaptak otthonteremtési támogatást

Újabb fiatal családok kaptak otthonteremtési támogatást

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió forint összegű otthonteremtési támogatásban. Új lakóingatlan építésre ötmillió, felújításra pedig 1,5 millió forintért pályázhattak a Felcsúton és Alcsútdobozon élő, gyermeket nevelő párok. Ezt közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt 2017-ben hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy olyan életkezdési lehetőséget adjon a térségben élő fiataloknak, amellyel megalapozhatják jövőjüket, otthont teremthetnek családjuknak. Új lakás vásárlására vagy építésére a 35 évnél fiatalabb házaspárok vagy élettársak pályázhattak ötmillió forintnyi támogatásra, használt lakásra négymillió forint volt a felső határ. A pályázat nyertesei ennek fejében vállalták, hogy legalább tíz évig otthonuk lesz a település.

A már lakóingatlannal rendelkező fiataloknak az alapítvány 1,5 millió forint értékben nyújt otthonbővítési, felújítási segítséget hasonló feltételekkel, esetükben az életkor felső határa 40 év volt.

A Váli-völgyben élő fiatalok közül ezúttal a Felcsúton és Alcsútdobozon élők jelentkezhettek a támogatásra, a beérkezett pályázatokból 31 kérelmet támogatott összesen 67,5 millió forint összegben az alapítvány. A támogatói okiratot a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át a szerencsések Homlok-Mészáros Ágnestől, a kuratórium újonnan kinevezett elnökétől.

Az otthonteremtési támogatáson túl az alapítvány ösztöndíjjal segíti az Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Kajászón és Vértesacsán élő, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő általános és középiskolai diákokat is.

“A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az elmúlt öt évben összesen 612 millió forinttal segítette a családokat”

– írták a közleményben.

Kapcsolódó cikkek