forrás: pixabay.com

Pozitív hozadéka is van a koronavírus-járványnak

Pozitív hozadéka is van a koronavírus-járványnak

A koronavírusnak nem csak vesztesei vannak, a világjárvány helyzetbe hozta a korszerű pénzügyi szolgáltatásokat, a kikapcsolódás új formáit, és a gyorsan alkalmazkodó vállalkozásokat. Ezt közölte a PwC Magyarország szerdán.

A pénzügyi tanácsadó szakértői az elmúlt hónapok változásai alapján új társadalmi rend kialakulásáról írtak. Az átalakulás okai közül kiemelték, hogy a távolságtartás kényszere megkövetelte a digitális támogató folyamatok kiépítését.

“A társadalom összetettsége, és az egymásra utaltság miatt sürgetővé vált a hálózati biztonság megteremtése”

– tették hozzá.

forrás: pixabay.com
Felértékelődtek többek között a kiberbiztonsági szolgáltatók, a digitális pénzügyi szolgáltatások (fintech), és a befektetők is egyre inkább keresik az új típusú termékeket, például a kriptovalutákat.

Megugrott az online benyújtható hitelkérelmek, számlanyitások, a tőzsdei applikációk népszerűsége, és a virtuális térbe költözött a szabadidős tevékenységek jelentős része.

“A sportolási, utazási lehetőségek beszűkülésével párhuzamosan egyre keresettebbek a videojátékok, az online szerencsejátékok, az oktatási alkalmazások”

– állapították meg.

A PwC szakértői kiemelték többek között a rugalmas beszállítói kapcsolatok, és az egyszerű, helyi ellátási láncok jelentőségét.

“Akik mindezek birtokában gyorsan alkalmazkodnak, és az új helyzetben is rájönnek, hogy érhetik el a fogyasztóikat, jobb eséllyel élik túl a változásokat”

– derül ki a közleményből.

Kapcsolódó cikkek