koronavírus mesterséges színekkel, a sárga a vírus, amely elkülönül a test vörös és kék sejtjeitől, forrás: Wikipédia

Koronavírus: ez a helyzet július 21-én

Koronavírus: ez a helyzet július 21-én

Nyolccal 4347-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb halálos áldozat. Ezt közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A fertőzésben 596-an haltak meg eddig, 3257-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 494. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Kórházban 78 koronavírusos beteget ápolnak, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 6388-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 310 930.

Kiemelték, a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – írták. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

forrás: Pixabay.com

“A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz”

– tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

“Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást”

– emelték ki.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2014) és Pest megyében (660) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (134), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Kapcsolódó cikkek