A Bandaloop is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A Bandaloop is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A vertikális tánc úttörőjeként számon tartott amerikai Bandaloop táncegyüttes is megmutatja, mit tud 2019 áprilisában a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). December 1-től virtuális adventi kalendárium formájában karácsonyi nyereményjátékot indítanak a szervezők.

Az amerikai Bandaloop művészei táncoltak már felhőkarcolók tükörsima üvegfelületein, múzeumok falán, hatalmas hídpilléreken, 700 méter magas sziklákról elrugaszkodva a Yosemite Nemzeti Parkban, de táncra perdítették az extravagáns énekesnőt, Pinket is az American Music Awards díjátadó gáláján – emlékeztet a 2019. április 5. és 22-e közötti időszakra tervezett fesztivál szervezőinek közleménye.

A Bandaloop 2017 őszén egy Kálvin téri irodaház üvegfalán bemutatott táncelőadásával már bemutatkozott a magyar közönség előtt, jövőre pedig legújabb, Strings című előadásukkal érkeznek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra – közölték a szervezők.

A produkciót a Londonban élő zeneszerzővel és DJ-vel, Gabriel Prokofievvel – Szergej Prokofjev orosz komponista unokájával – hozták létre, és az előadás egyik főszereplője maga a kötél, amely nemcsak a szó fizikai, hanem metaforikus értelmében is a kapcsolatok, az összetartozás, a szakítás, a megfékezés és a felszabadítás megjelenítője.

A sok szempontból formabontónak ígérkező előadás helyszíne ez alkalommal a Müpa lesz.
fotó: Facebook

A Bandaloop mellett a 2019-es BTF programjában olyan neves fellépők szerepelnek, mint Joseph Calleja, Jordi Savall, a Theater Basel Balettegyüttese, Snétberger Ferenc, Szokolay Balázs és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Soap&Skin, a Wigama Lekko, Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták, Kirill Gerstein és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar, Eric Whitacre, Ji, Kristjan Randalu és David Liebman, Judith Hill, valamint a GoGo Penguin.

A fesztivál egy meglepetésekkel teli virtuális adventi kalendáriummal és nyereményjátékkal is készül a karácsonyt megelőző hetekre.

December 1-jétől a BTF hivatalos Facebook-oldalán minden nap kinyílik a digitális adventi naptár egy ablaka, amely egy-egy újabb fesztiválprogramot rejt majd. Azok, akik az ott található kérdésre helyesen válaszolnak, páros belépőt nyerhetnek az adott előadásra.

Kapcsolódó cikkek