forrás: pixabay.com

Már készülnek a karácsonyi adománygyűjtésre

Már készülnek a karácsonyi adománygyűjtésre

Idén is karácsonyi adománygyűjtést indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület; a péntektől vasárnapig tartó tartósélelmiszer-gyűjtő akció 160 településen, 315 áruház részvételével, 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6500 önkéntes munkájával valósul meg.

“Az ünnepek közeledtével az Élelmiszerbank 2006 óta minden évben arra kéri az ország lakosságát, hogy gondoljanak a rászoruló emberekre, családokra, és áruházi vásárlásaik során az ő számukra is tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert”

– emlékeztet az egyesület közleménye.

Mint felidézik, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek az elmúlt években rendre 250 000 tonnánál is több adományt sikerült így összegyűjtenie, amiből több mint 50 000 nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepi időszakban.

Az idei gyűjtésre péntektől vasárnapig kerül sor a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban, országszerte 315 helyszínen. A Tesco a vásárlói által a három nap során adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező pénzbeli támogatást is nyújt az Élelmiszerbanknak, amellyel az egyesület alaptevékenységét, egészéves élelmiszermentő munkáját finanszírozza. Az élelmiszeradományokat az áruházakban az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A rászorulók számára az olyan tartós élelmiszerek jelentik a legnagyobb segítséget, mint az étolaj, a cukor, a hús- vagy készétel konzerv, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a liszt, a tészta, a tartós tej, az édesség vagy bármilyen egyéb, hűtést nem igénylő termék.

Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyszínének környékén, az ott működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően 2022. január végéig.

Aki a hétvége során nem tud személyesen ellátogatni egyik áruházba sem, de szívesen segítené a gyűjtést, annak a Tesco Otthonról szolgáltatása kínál lehetőséget a jótékonykodásra. Honlapjukon néhány kattintással online is lehet adománycsomagokat vásárolni a nélkülöző családok részére, egészen december 5-ig – közölte az egyesület. A karácsonyi adománygyűjtésben résztvevő áruházak listája ezen a honlapon található meg.

Kapcsolódó cikkek