forrás: piyabay.com

Országos iskolatáska-gyűjtés indul rászoruló gyerekeknek

Országos iskolatáska-gyűjtés indul rászoruló gyerekeknek

Júliusban és augusztusban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain, augusztus 21. és szeptember 8. között pedig az ország minden általános iskolájában gyűjtenek használt iskolatáskákat rászoruló gyerekeknek a "Mosolytáska" akcióban.

A szeretetszolgálat szerdai közleményében a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskák felajánlását kéri; a hátizsákokat megtisztítva üresen vagy az év során megmaradt, de nem használt tanszerekkel megtöltve lehet leadni.

“A felajánlást személyesebbé tehetik a gyerekek, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet írnak a táska leendő gazdájának”

– tették hozzá.

A szervezők törekvése szerint a gyűjtés arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás – a pénzügyi tudatossághoz és a környezetvédelemhez hasonlóan – természetes része legyen az életüknek. Kitértek arra is, hogy aki támogatná az akciót, de már kinőtt az “iskolatáskás korból”, a táska árát felajánlhatja ezen az oldalon.

Az összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze rászoruló gyerekeknek.

A legszegényebb családok gyermekei támogatására harmadik alkalommal szervezi meg nyári iskolatáska-gyűjtését a Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary.

Kapcsolódó cikkek