Mága Zoltán

Folytatódik Mága Zoltán százállomásos jótékonysági koncertsorozata

Folytatódik Mága Zoltán százállomásos jótékonysági koncertsorozata

Hálaadó örömkoncerttel folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész százállomásos templomi jótékonysági koncertsorozata péntek este Pécsen, a kertvárosi református templomban.
A szervezők közleménye szerint az est díszvendége az a másfél éves bükkösdi kisfiú, Zente volt, akinek a gyógykezeléséért az egész ország összefogott.

Mága Zoltán tavaly március 19-én Marosvásárhelyről másodszorra indította útjára százállomásos jótékonysági koncertsorozatát, azzal a céllal, hogy a teljes Kárpát-medencét bejárva, Erdély, Felvidék, a Vajdaság és Magyarország katolikus, református és evangélikus templomaiban, zsinagógáiban tartandó koncertjeivel a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, rászorulóknak, közösségeknek segítséget nyújthasson – írták.

A most zajló karitatív sorozat eddigi hangversenyein csaknem ötvenezer ember vett részt, és már több száz millió forint értékben adtak segítséget.

Mága Zoltán hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek nyújtott támogatást, több vidéki kórházat segített életmentő orvosi műszerek beszerzésével, templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult, és magánadományaként – a karitatív koncertek megrendezése és adománygyűjtés mellett – közel húsz millió forinttal segítette roma és nem roma gyermekek oktatását, kisgyermekek orvosi kezelési költségeit – sorolták.

A templomi jótékonysági koncertsorozat szombaton Budapesten folytatódik.

Kapcsolódó cikkek