hegedű (illusztráció), fotó: pixabay.com

Ők nyitják a a Budapesti Tavaszi Fesztivált

Ők nyitják a a Budapesti Tavaszi Fesztivált

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) koncertjével kezdődik a 42. Tavaszi Fesztivál április 30-án a Budapest Kongresszusi Központban.
A nyitA Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) koncertjével kezdődik a 42. Tavaszi Fesztivál április 30-án a Budapest Kongresszusi Központban.esten az Egyesült Államokból érkező karmesterrel és szólistával amerikai műsort játszik a zenekar.

A koncert a szimfonikus dzsessz egyik legnagyobbja, William Grant Still művével kezdődik, John Adams 1993-ban írt hegedűversenyével folytatódik és Charles Ives 2. szimfóniájával zárul David Robertson vezényletével, Leila Josefowich hegedűművész közreműködésével – közölte a zenekar.

Still, Adams és Ives ezen műveit először játssza a Fesztiválzenekar.

A nyitókoncertet anyák napja előestéjén tartják, ezért a Tavaszi Fesztivál szervezői arra biztatnak mindenkit, hogy lepjék meg édesanyjukat egy “anyajeggyel”, hiszen a hangversenyre ajándékjegyeket biztosítanak: egy teljes árú jegy vásárlása, és az ANYAJEGY kuponkód beírásával a második jegy ajándék. További részletek a BFZ és a fesztivál honlapjain olvashatók.

Kapcsolódó cikkek