forrás: pixabay.com

Ezek kapták meg a Magyar Fesztivál Szövetség minősítését

Ezek kapták meg a Magyar Fesztivál Szövetség minősítését

Hat fesztivál érdemelte ki 2022-ben a Magyar Fesztivál Szövetség minősítési oklevelét, az elismeréseket pénteken adták át Budapesten, a Magyar Zene Házában.

A minősített fesztiválok okleveleit a Magyar Fesztivál Szövetség konferenciáján Borsa Kata, a szövetség elnöke adta át a feszitválok szervezőinek.

Az eseményen oklevéllel ismerték el az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt; a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált; a Víz, Zene, Virág Fesztivált; a Zsolnay Fényfesztivált; a PanyolaFesztet és a RUSZT – Ráday Utcai Színházi Találkozót.

A Magyar Fesztivál Szövetség a fesztiválokat működtető szervezetek szakmai szövetsége, amelynek 225 tagja van, akik összesen 280 fesztivált képviselnek. Mint a szövetség honlapján olvasható, “a fesztiválok minősége kérdésben szövetségük egyfajta normaalkotó szerepet kíván betölteni. Tagjainktól elvárjuk az alapvető szervezési, értékrend és a minőség alapú normák betartását, érvényesítését. Céljaink szolgálatában működtetjük tizenegy esztendeje a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot és veszünk részt – többek között – az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának munkájában”.

Kapcsolódó cikkek