forrás: pixabay.com

A finn mozi remekeit vetítik Debrecenben

A finn mozi remekeit vetítik Debrecenben

Nemzetközi fesztiválok nyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Finn Filmnapokon keddtől a debreceni Apolló moziban.

A Finnagora szervezésében november 8. és 10. között öt nagyjátékfilmet vetítenek, minden film angol és magyar nyelvű felirattal látható. Tájékoztatásuk szerint a Finnagora már tizenegy alkalommal szervezte meg Budapesten a Finn Filmnapokat.

Debrecenben az esemény nyitófilmje Zaida Bergroth rendezése, a Tove lesz kedd este. A film Tove Jansson finn-svéd művészről és a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A fesztivál egyik kiemelkedő darabja A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot című film, amely elnyerte az idei Velencei Filmfesztivál közönségdíját. A film a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektíváját mutatja be. Jaakko úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát, ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége. A filmnapokon az Első hó, Az éjszaka megbocsát és az Acélhölgyek című alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Apolló moziban – jelezték a szervezők.

Kapcsolódó cikkek