illusztráció, fotó: pixabay.com

A héten megjelenik Fekete Jenő első szólólemeze

A héten megjelenik Fekete Jenő első szólólemeze

Első szólólemezét mutatja be Fekete Jenő bluesgitáros pénteken az újbudai A38 hajón. A koncert napján megjelenő Sárarany című korong a zenész három évtizedes eddigi pályáját sűríti egybe.

Az egykori Palermo Boogie Gang és a Muddy Shoes frontembere albumán a hagyományos füstös amerikai blues a modern rock’n’roll frissességével és könnyed popos érzéssel fonódik össze, a magyar könnyűzenei élet legkülönbözőbb területeiről összegyűlt zenészek közreműködésével – közölték a szervezők.

A lemez nyitódalában, a Régi-új világban Horváth Charlie és Voga Viki énekel, Pulius Tibor, a Supernem alapító tagja gitározik, a nemrégiben új albumot megjelentett Mester Tamás basszusgitározik, dobokon pedig Ganxsta Zolee játszik.

Az anyag nagy részét az 55 éves Fekete Jenő saját szerzeményei teszik ki, de Pulius és Mester mellett Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió) is jelen van saját dallal. A szövegeket Valla Attila írta egy kivétellel: a melankolikus hangulatú Legyen könnyű szerzője Szentgyörgyi Szabolcs, aki a számban az elmúlt évtizedekben eltávozottaknak állít emléket.

Fekete Jenő zenekara, a Muddy Shoes (Fekete Jenő – gitár, ének; Nagy Szabolcs – billentyűk; Pengő Csaba – basszusgitár; Mezőfi István – dob) mellett hallható még a lemezen Juhász Anikó (gitár), a Kowalsky meg a Vegából ismert Szebényi Dániel (billentyűk), a Mocsok 1 Kölykök frontembere, Pulius Tamás (ének, billentyűk), valamint Bacsa Gyula, a hiperkarma billentyűse.

Szájharmonikán játszott Horváth Mihály és Szabó Tamás (ex-Palermo Boogie Gang), basszusgitáron Tomor Barnabás (Hendrix Project), nagybőgőn Pengő Csaba, Gyenge Lajos pedig dobolt.

Fekete Jenő a nyolcvanas évektől kezdve népszerűsíti az amerikai népzene gyökereit, ősi hagyományait rejtő blues zenét. A hazai blues-kocsmák mellett rendszeresen hallható klubok, fesztiválok színpadán, de külföldön is gyakran vendégszerepel. 1983-ban szobrászként végzett, majd 1986-ban Hagyó Bélával megalakította a Palermo Boogie Ganget, 1997-ben pedig a Muddy Shoest.

Kapcsolódó cikkek