hegedű (illusztráció), fotó: pixabay.com

Népzenei koncertek is lesznek hétfőn a Fiumei Úti Sírkertben

Népzenei koncertek is lesznek hétfőn a Fiumei Úti Sírkertben

Népzenei koncerteket is tartanak november 1-jén a Fiumei Úti Sírkertben. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) meghosszabbított nyitvatartással és ingyenes parkolással várja az emlékezőket mindenszentek napján.

“A korábbi évektől eltérően idén szentmisével kezdődnek a november elsejei programok a Fiumei Úti Sírkertben 15 órakor a nemrégiben felújított szentkeresztnél, illetve rossz idő esetén a sírkert bejáratánál található kápolnában”

– közölte a NÖRI.

Mint írták, ezt követően, a Hagyományok Házával közös szervezésben a Sírkert hat helyszínén egy-egy Kárpát-medencei zenei formáció a tájegységének megfelelő népzenei koncertjét lehet meghallgatni, ezeken siratóénekek, halottas énekek szerepelnek.

A nap zárásaként a sírkertbe érkezők a NÖRI-től kapott mécses elhelyezésével egy nagy Magyarországot “rajzolhatnak” az első világháborús emlékmű köré.

A közlemény kiemelte, a Nemzeti Örökség Intézete mindenszentek napján évek óta az ünnephez méltó kulturális programot biztosít, hogy a Fiumei Úti Sírkertbe érkezők családtagjaik és történelmi nagyjaink sírjainak látogatása mellett művészeti élménnyel is méltó módon emlékezzenek halottainkra. A Sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitvatartással, azaz október 28-án, valamint november 2-án és 3-án 7 és 18 óra között, október 29-től november 1-ig 7 és 20 óra között látogatható.

A temetőiroda október 30-tól november 1-ig 8 és 16 óra között tart nyitva.

A parkolás a temető területén október 28-tól november 2-ig ingyenes.

Kapcsolódó cikkek