Nemzetközi kamarazenei fesztivál lesz Budapesten

Nemzetközi kamarazenei fesztivál lesz Budapesten

A kamarazenére fókuszál a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus, amit első alkalommal rendeznek meg augusztus 30. és szeptember 3. között Budapesten három helyszínen és amit Miranda Liu hegedűművész alapított.

A koncerteknek a Festetics és Benczúr Palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont. Miranda Liu, hegedűművésznő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában elmondta, a fesztivál célja az, hogy a kamarazenét, a “barátok zenéjét”, eredeti formájában mutassák be úgy, ahogy a zeneszerzők annak idején eltervezték: meghitt környezetben előadva.

“A fesztiválon Budapest legsikeresebb kamarazenészei mellett fellép Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból”

– tette hozzá Miranda Liu.

A műsorban elhangzott, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel Miranda Liut visszahívták Krakkóba a Lengyel Zenei Fesztiválra, ahol ezúttal a Krakkói Filharmonikus Zenekar szólistájaként lép fel július 14-én.

Soós Máté hegedűművész, a Central European String Quartet tagjának közlése szerint a fesztivált augusztus 30-án, a Central European String Quartet koncertje nyitja meg, a műsor első felében Debussy és Bartók műveit hallhatja majd a közönség a Festetics Palota Tükörtermében.

A fesztiválon fellép mások mellett Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.

Kapcsolódó cikkek