A kutya vacsorája együttes koncertje a Fishing On Orfû fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én, fotó: Sóki Tamás/MTI

Sikerült rájönniük, mitől lehettek rosszul a fesztiválozók

Sikerült rájönniük, mitől lehettek rosszul a fesztiválozók

Járványügyi vizsgálatot folytat a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert az elmúlt napokban sokan rosszul lettek az orfűi Fishing on Orfű fesztiválon egy feltehetően szennyezett vizű forrás vize miatt.

A kormányhivatal a vizsgálat eredményét követően ad majd részletesebb tájékoztatást a megbetegedések okáról.

Egyedi Péter, a fesztivál sajtófelelőse azt mondta,

feltételezhetően egy, a rendezvény közelében található forrás vízéből ittak azok a fesztiválozók, akik később hányásos, hasmenéses tünetekre panaszkodtak.
Az Elefánt zenekar koncertje a Fishing On Orfû fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én, fotó: Sóki Tamás/MTI

Mint mondta, a forrás nem a fesztivál területéhez tartozik, de a szervezők már segítenek őrzésében, hogy elkerüljék a további megbetegedéseket. Hozzátette,

az összesen 80-90 eset nagyobb része csütörtökön történt, pénteken már csak mintegy húsz embernél jelentkeztek a tünetek. Mióta őrzik a forrást, nincs tudomásuk újabb megbetegedésről, sokan pedig már meg is gyógyultak.

A fesztivál hátralévő időszakában folyamatosan felhívják a látogatók figyelmét a fokozott higiéniára. Füziné Kajdy Zita (független), Orfű polgármestere azt mondta, a helyi aquapark parkolójában lévő forráson általában tábla hívja fel a figyelmet arra, hogy vize nem alkalmas emberi fogyasztásra, de a tábla az elmúlt napokban eltűnhetett róla.

Kapcsolódó cikkek