cselló, fotó: pixabay.com

Ha jó zenét hallgatna, itt megtalálja

Ha jó zenét hallgatna, itt megtalálja

Az Óbudai Danubia Zenekar Csajkovszkij műveit bemutató zeneszerzőportrék-sorozata szombaton várja a közönséget a Budapest Music Centerben.

“A szombati esten közreműködik a Szent Efrém Férfikar, a karmester Dénes-Worowski Marcell lesz”

– közölte a zenekar.

A háromrészes sorozat – Pjotr, Iljics, Csajkovszkij – koncertjein Csajkovszkij legismertebb művei mellett a cappella kórusműveivel és kísérőzenéivel is megismerkedhet a közönség  Eckhardt Gábor kalauzolása mellett.  A koncertet online is elérhetővé teszik az élő koncerttel megegyező jegyárért.
December 5-én Rajna Martin vezényli az Óbudai Danubia Zenekart és szólistáit, Bodor Jánost (hegedű), Dancsó Diánát (hegedű), Jobbágy Andort (brácsa), Király Veronikát (brácsa), Kurucz Krisztiánt (cselló) és Horváth Ildikót (cselló). A sorozat záró koncertje szintén látható lesz online is.

A zeneszerzőporték-sorozat szombati koncertnapjainak délelőttjén a gyerekek vehetik birtokba a Budapest Music Centert.

A 4 éves kortól ajánlott háromrészes családi koncertsorozat idén is új bemutatókat kínál, a Kalandra fül! házigazdája és karmestere Hámori Máté. Az Út a zenéhez sorozat a Zeneakadémián november 20-án folytatódik, amikor kiemelt szerepet kap a kortárs zene. Három ifjú magyar szerző – Balogh Máté, Horváth Balázs, Tornyai Péter – és Bach enigmatikus Die Kunst der fuge című sorozatának találkozásából születő új mű bemutatóját hallhatja a közönség.

Kapcsolódó cikkek