fotó: pixabay.com

Nemsokára kezdődik a Tavaszi Fesztivál Tatabányán

Nemsokára kezdődik a Tavaszi Fesztivál Tatabányán

Irodalmi, zenei, színházi és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket a Tatabányai Tavaszi Fesztivál március 19. és április 5. között a Vértes Agorájában, a városi múzeumban és a Jászai Mari Színház, Népházban - ismertették a szervezők hétfőn, a rendezvény programját bemutató sajtótájékoztatón.
A fesztivált a Kossuth- és Fonogram-díjas Csík zenekar koncertje nyitja, majd szombaton a Dallam Regionális Kórustalálkozón a térség ifjúsági kórusai lépnek fel.

Március 24-én Demeniv Mihály harmonikaművész és Tálas Áron zongoraművész koncertjén többek között Scarlatti, Richard Galliano, Eduard Akhanov és Chick Corea művei hangzanak el.
Kedden a Tatabányán megjelenő Új Forrás művészeti folyóirat ünnepli ötvenedik születésnapját. Közreműködik Rákóczy Anna fuvolaművész, Galkó Balázs színész, Krulik Zoltán zeneszerző, Monostori Imre és Szénási Zoltán irodalomtörténész és Reichert Gábor irodalomkritikus. A program műsorvezetője Jász Attila költő.

Szerdán a tatabányai Black Diamond Big Band ad koncertet, a vendégművész Charlie lesz. Vasárnap Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel Örkény István novelláit Mácsai Pál olvassa fel, Lukács Miklós cimbalomművész kíséretével.

Április ötödikén nyílik meg a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása a Tatabányai Múzeumban az erényöv titkos történeteiről. A tárlatot a városi múzeum összeállítása színesíti a fehérneműdivat változásairól a 19. század végétől az 1960-as évekig.

A fesztivál zárásaként Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zenekara lép fel. A Tatabányai Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódik a Jászai Mari Színház, Népház MOST FESZT elnevezésű Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválja március 20. és 24. között.

Kapcsolódó cikkek