író (illusztráció), fotó: pixabay.com

Jótékonysági aukciót rendeznek a Margó fesztivál szervezői

Jótékonysági aukciót rendeznek a Margó fesztivál szervezői

Könyvcsomagokat állít össze a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata rászorulóknak. A december 5-i esten befolyt összegből tizenöt középiskolába juttatnak el kortárs magyar irodalmat.

A december 5-i évzáró eseményen a budapesti Trip Hajón tizenkét kortárs magyar szerző – Beck Zoltán, Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Szabó T. Anna, Tolnai Ottó és Tompa Andrea – portréját árverezik el – közölték a szervezők.

A támogatói jegyekből és az aukción összegyűjtött összegből a Margó szervezői a Magyar Irodalomtörténeti Társaság szakmai támogatásával, valamint könyvkiadói és -kereskedelmi partnerek bevonásával könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket 2019 év elején juttatnak el 15 budapesti és vidéki középiskolának.

A 2011-ben alapított Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár célja az olvasás népszerűsítése, a tavaszi és őszi rendezvények mellett ezért indították el a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat és a Margó.fm nevű irodalmi mobilalkalmazást.

A közlemény szerint a jótékonysági esten fellép Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor és Simon Márton, valamint levetítik a Nagyon sajnálom – Nádas Péter memoárja című dokumentumfilmet is.

Kapcsolódó cikkek