Nézze meg a Teljesítményt

Több mint harminc alkotást mutat be a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Múzeum - Miskolci Galéria péntektől látható Teljesítmény című tárlata.

A január 23-ig látogatható kiállításon A. Bak Péter, Dombovári Ágnes, Dóró Zsolt, Drozsnyik Istvá, Fejér Ernő, Goschler Tamás, Gulyás Andrea, Hamerli Judit, Jámbor-Mihályi Mónika, Kavalecz Lajos, Kovács Gabriella, Kun Gergely, Láng Eszter, Lieb Roland Ferenc, Lőrincz Emőke, Lukács Róbert, Maros Lili, Nagy M. Hedvig, Osgyányi Sár, Rónaszéki Linda, Silye Júlia, Stark István, Szarka János, Szechy Beata, Székely Móri Márta, Szepessy Béla, Széri-Varga Géza, Szeszák Ádám, Szitás Bernadett, Varkoly László és Veress Zénó művei láthatók.

“A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös nyílt pályázati felhívást hirdetett képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására”

– közölte a szervezet.

A Miskolci Galériában a Teljesítmény hívószóra reagáló művekből harmincegy művész munkáit válogatta ki a szakmai zsűri. A galéria műemléki szárnyában látható kiállítás tematikus tárlatként kapcsolódik a XXV. Miskolci Téli Tárlathoz.

A pályázattal a vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK, amelynek kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőséget biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését.

További cél, hogy a színvonalas körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a művészeknek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére.

A Kép/Test/Lét elnevezésű összművészeti programsorozat három vidéki városra koncentrál, utolsó állomásaként Miskolcon találkozhatnak vele a kortárs művészetek rajongói. Veszprémben a Test / Harmónia alcímű pályázat kiírásával az emberi test harmóniáját, az emberi mozdulat esztétikumát ábrázoló alkotásokat keresték. A frissen megújult Szolnoki Művészteleppel közös pályázat címe a Legyőzött határok volt. A kiírás az emberi test teljesítőképességének határait hivatott bemutatni, ábrázolni, középpontba helyezve az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajok bemutatását.

Kapcsolódó cikkek