fotó: pixabay.com

A vártnál nehezebben, de győzött a Szeged

A vártnál nehezebben, de győzött a Szeged

A MOL-Pick Szeged 30-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, vasárnap.

A két együttes negyedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, és negyedszer is a Szeged nyert.

Eredmény,
férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló, B csoport:

MOL-Pick Szeged – Motor Zaporizzsja (ukrán) 30-29 (12-15)

a Szeged gólszerzői: Sostaric 9, Bodó 7, Bánhidi, Sigurmannsson, Bombac, Maqueda 3-3, Källman, Balogh Zs. 1-1

A szegediek számára szinte teljesen tét nélküli volt a találkozó, hiszen az már korábban eldőlt, hogy nem végezhetnek a másodiknál rosszabb helyen a csoportjukban, az elsőségre pedig már csak minimális matematikai esélyük volt. Ezzel szemben az ukrán csapatnak rendkívül fontos volt a két pont megszerzése a rájátszásba kerüléshez.

Mindez látszott is az első félidőben, mert a vendégek az első perctől kezdve jobban összpontosítottak. A 12. percben már 6-3-ra vezettek, sőt öt perccel a szünet előtt 9-14 volt az állás, végül a Szeged némileg fel tudott zárkózni az első félidő végére. A hazaiaknak nem volt értékelhető kapusteljesítményük, és szinte minden poszton akadt gyenge periódusuk az első felvonásban.

A szünet után Juan Carlos Pastor vezetőedző kapust cserélt, Mirko Alilovic állt be Marin Sego helyére. Ennek ellenére továbbra is őrizte előnyét a pontosabban, hatékonyabban kézilabdázó Motor Zaporizzsja. A 47. percben Bánhidi Bence gólja a szegedi klub ötezredik találata volt a legrangosabb európai sorozatban, amelyben a csapat – 1996-os bemutatkozása óta – a 16. idényét tölti.

A hazaiak a tét nélküliség ellenére nem adták fel a küzdelmet, egy 4-1-es sorozattal sikerült egyenlíteniük. Ellenfelük fáradni látszott, ezt a leggyakrabban Mario Sostaric tudta kihasználni, vezérletével a magyar bajnoki címvédő az 51. percben először vette át a vezetést.

Három perccel a vége előtt emberhátrányba kerültek a házigazdák, és újfent az ukránok vezettek, a következő két gólt viszont a Szeged szerezte, és mivel a vendégek utolsó támadását kivédekezte, a mostani idényben ötödik alkalommal győzött egytalálatos különbséggel.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa az orosz Igor Szoroka volt, aki mind a nyolc lövését gólra váltotta.
A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező Szeged jövő szombaton az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes vendége lesz, a nyolc sikerrel és négy vereséggel álló Telekom Veszprém pedig vasárnap a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja a BL csoportkörében.

A csoport állása:
1. Paris Saint-Germain (francia) 22 pont,
2. MOL-Pick Szeged 19,
3. Flensburg-Handewitt (német) 12,
4. HBC Nantes (francia) 11,
5. PPD Zagreb (horvát) 10,
6. Motor Zaporizzsja 9,
7. RK Celje PL (szlovén) 7,
8. Skjern HB (dán) 6

szombaton játszották:

A csoport: Vardar Szkopje (macedón)-Telekom Veszprém 27-29 (16-11)

Az állás:
1. Barcelona (spanyol) 20 pont,
2. Telekom Veszprém 16,
3. Vardar Szkopje 15,
4. Vive Kielce (lengyel) 14,
5. Rhein-Neckar Löwen (német) 12,
6. Montpellier HB (francia) 322-345),
7. Meskov Breszt (fehérorosz) 7 (327-368),
8. IFK Kristianstad (svéd) 5

Kapcsolódó cikkek