fotó: pixabay.com

A bajnok az első döntős

A bajnok az első döntős

A bajnoki címvédő Telekom Veszprém 43-26-ra legyőzte a Balatonfüred csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a szigetszentmiklósi négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A 27-szeres győztes Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe.

Eredmény, elődöntő:

Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)
lövések/gólok: 54/43, illetve 47/26
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A Balatonfüred csupán öt percig tudta szorossá tenni az állást (3-3), ezt követően a Rasmus Lauge Schmidt, Kent Robin Tönnesen és Andreas Nilsson nélkül játszó veszprémiek egy hetes gólsorozattal elléptek, és a folytatásban is szinte folyamatosan növelték előnyüket. Nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a bajnoki címvédő remekül védekezett, Petar Nenadic vezérletével hatékonyan támadott, és a szünetben már 11 találattal jobban állt.

A játék képe a második félidőben sem változott, Jorge Maqueda sorozatban négy gólt lőtt, csapata ekkor már hússzal vezetett, és végül 17 találattal győzött.

A veszprémieknél minden játékos szerzett gólt, aki pályára lépett. A legeredményesebb Maqueda volt, mind a hét lövését gólra váltotta. Dejan Manaszkov és Petar Nenadic öt-öt találattal, Vladimir Cupara pedig 15 védéssel és egy góllal járult hozzá a sikerhez. A fürediek legjobbja a magyar válogatott jobbszélső, Rodríguez Álvarez Pedro volt, aki hét lövésből hatszor talált be. A Balatonfüred hatodszor jutott a négyes döntőbe, az eddigi öt alkalomból négyszer bronzérmet nyert, amire még idén is van esélye.

Később:

Veszprémi KKFT – MOL-Pick Szeged 20.15
hétfőn játsszák:
a 3. helyért 17.30 döntő 19.45

Kapcsolódó cikkek