Mikler Roland kapus a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkõzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én, fotó: Bodnár Boglárka/MTI (archív)

A címvédő otthonában nyert a Veszprém

A címvédő otthonában nyert a Veszprém

A Telekom Veszprém 38-29-re nyert vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.
A két csapat 11. alkalommal találkozott a BL-ben, a veszprémiek két verség és egy döntetlen mellett nyolcadszor nyertek.

Eredmény,
Férfi BL, csoportkör, 10. forduló, B csoport:

Vardar Szkopje (északmacedón)-Telekom Veszprém 29-38 (15-22)

A magyar csapatból Székely Márton, Lékai Máté, Pawel Paczkowski és Kentin Mahé hiányzott az előző idény két döntősének összecsapásán.

Petar Nenadic irányításával remekül kezdett a Veszprém, és egy 7-0-s sorozattal már a tizedik percre megalapozta a sikerét. A 17. percben ugyanakkor elveszítette horvát szélsőjét, Manuel Strleket, akit egy ártalmatlan védekezési szituáció téves megítélése miatt azonnali piros lappal kiállítottak.

Nenadic a folytatásban is szórta a gólokat, és bár a hazaiak igyekeztek felzárkózni, csak időlegesen jártak sikerrel, a szünetben ugyanis a Veszprém hét találattal jobban állt.

A második felvonásban sem változott a játék képe, így a vendégek végül kilenc találattal győztek. A mezőny legeredményesebb játékosa Nenadic volt 11 góllal. A hét győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém, valamint a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged számára is februárban folytatódik a BL csoportköre.

Szombaton játszották:
A csoport:

MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb (horvát) 33-23 (14-7)

Kapcsolódó cikkek