Kétszázadszor nyert a Telekom Veszprém

Kétszázadszor nyert a Telekom Veszprém

A magyar csapat 37-25-re legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.
A veszprémieknek ez volt a kétszázadik győzelmük a BL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-PPD Zagreb (horvát) 37-25 (18-12)

A veszprémiek közül Székely Márton, Ligetvári Patrik, Nikolaj Markussen és Kent Robin Tönnesen hiányzott. Csapatuk egyértelmű esélyese volt a meccsnek, hiszen az első körben négy góllal nyert a francia HBC Nantes otthonában, a zágrábiak viszont házigazdaként tíz találattal kikaptak a német THW Kieltől.

A hazaiak jó védekezéssel és gyors, pontos ellentámadásokkal kezdtek, így magabiztosan vezettek (6-3), de a horvátok gyorsan felvették ellenfelük ritmusát, és egy ideig tartották magukat (8-7).

A 13. percet követően ismét fokozatosan ellépett a Veszprém, amely mindkét kapu előtt hatékonyabban kézilabdázott, és Petar Nenadic irányításával egy 5-1-es sorozat után a szünetben már 18-12-re vezetett. A második félidő elején a PPD Zagreb elveszítette kezdő jobbszélsőjét, Vlado Matanovicot, aki olyan súlyosan szabálytalankodott Petar Nenadiccsal szemben, hogy azonnal piros lapot kapott.

A vendégek levitték a kapusukat támadásban, vagyis létszámfölényes játékkal próbálkoztak, ám ezt a házigazdák remekül kihasználták, így a 39. percben már tíz találattal vezettek (26-16).

Ezt követően néhány hiba becsúszott a hazaiak játékába, de ezt az ellenfél nem tudta kihasználni, így végül sima, 12 gólos vereséget szenvedett.

A hazaiak legeredményesebb játékosa az egyiptomi Omar Jahja volt hat góllal, Petar Nenadic ötször talált be. A horvátoknál Matej Hrstic szintén hatszor volt eredményes.

A két együttesnek ez volt a 22. egymás elleni mérkőzése a nemzetközi porondon, a Veszprém négy vereség és egy döntetlen mellett 17. alkalommal győzött. A két győzelemmel rajtoló Veszprém jövő szerdán az ukrán Motor Zaporizzsja vendége lesz, az egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged pedig csütörtökön a macedón Vardar Szkopjét fogadja a BL csoportkörében.

Kapcsolódó cikkek