fotó: pixabay.com

Tizenöt gólos magyar siker Pozsonyban

Tizenöt gólos magyar siker Pozsonyban

A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-15-re nyert Szlovákia vendégeként az Eurokupa harmadik fordulójában, pénteken Pozsonyban.

Az Eurokupában a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.

Eredmény, Eurokupa, 3. forduló: Szlovákia-Magyarország 15-30 (8-17)

lövések/gólok: 44/15, illetve 43/30
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 6/5
kiállítások: 10, illetve 4 perc

A magyar keretből Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Lékai Máté, Rosta Miklós és Sunajko Stefan, a szakmai stábból pedig a spanyol José María Rodríguez Vaquero hiányzott.

Mikler Roland védéseire alapozva remekül kezdtek a vendégek, akik Máthé Dominik góljaival a meccs negyedénél 8-4-re vezettek. Támadásban és védekezésben is hatékonyabbak voltak a magyarok, így a különbség tovább nőtt. A huszadik percben a 214. válogatott meccsét játszó, és ezzel az örökrangsor tizedik helyére lépő Mikler megszerezte első gólját a nemzeti együttesben – az üresen hagyott szlovák kapuba talált be. A szlovákok a kapusuk lecserélésével átálltak létszámfölényes támadójátékra, de ez sem vezetett eredményre, ugyanis a szünetben már 17-8-as hátrányban voltak. A világbajnoki ötödik helyezett magyarok 11 perc után kaptak először gólt a második félidőben, miközben négyet is lőttek. A házigazdák nyitott védekezéssel próbálkoztak, de ezzel sem jártak sikerrel. A vártnál is jelentősebb előny birtokában Ligetvári Patrik támadásban is lehetőséget kapott, és más taktikai variációkat is gyakorolhattak a magyarok, akik végig kitűnően védekeztek, és végül 15 góllal győztek. A legeredményesebb magyar játékos Máthé Dominik volt, aki 12 lövésből tíz gólt lőtt, Topic Petar ötször, Rodríguez Álvarez Pedro négyszer talált be.

Mikler Roland 35 lövésből húszat védett. A két csapat 34. egymás elleni mérkőzésén öt szlovák győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a 25. magyar siker. A magyar és a szlovák együttes vasárnap 15 órától Győrben ismét megmérkőzik egymással az Eurokupában.

korábbi eredmények:
Magyarország-Spanyolország 32-29
Horvátország-Magyarország 31-27
Horvátország-Spanyolország 31-28
Szlovákia-Spanyolország 18-30

Az állás:

1. Horvátország 4 pont/2 mérkőzés (62-55),
2. Magyarország 4/3 (89-75),
3. Spanyolország 2/3,
4. Szlovákia 0/2

Kapcsolódó cikkek