Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

A Telekom Veszprém kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután házigazdaként 39-30-re nyert az északmacedón Vardar Szkopje ellen a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján.
A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt 41-27-re nyerte meg idegenben a Veszprém, amely a legjobb nyolc között a francia HBC Nantes együttesével találkozik május 12-én és 19-én.

Eredmény, nyolcaddöntő, visszavágó:

Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (északmacedón) 39-30 (20-15)

lövések/gólok: 59/39, illetve 52/30
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/3
kiállítások: 2, illetve 8 perc
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 80-57-es összesítéssel.

A hazaiak keretéből Lékai Máté, Gasper Marguc, Nikolaj Markussen és Rasmus Rauge Schmidt hiányzott.

A 14 gólos veszprémi sikerrel zárult első meccs miatt a visszavágó sokáig egy jó iramú felkészülési mérkőzésre hasonlított. A csapatok nem védekeztek keményen, alig szabálytalankodtak, és szinte minden támadást góllal fejeztek be. Az első negyedórában két 3-0-s sorozatot is produkált a Veszprém (9-6), amelynek vezetőedzője, David Davis egyszerre öt játékosát is lecserélte, hogy mindenki lehetőséget kaphasson. A szerb Petar Nanadic remekül irányította csapatát, a beállóknak és az átlövőknek is több tiszta lövőhelyzetet teremtett, és mivel ők kihasználták a ziccereket, a szünetben 20-15-re vezettek.

A második félidőben a Vardar játékán már meglátszott a tét nélküliségen kívül az is, hogy autóbusszal tette meg a több mint 900 kilométeres utat Veszprémig.

A hazaiak előnye egy 4-1-es sorozattal tovább nőtt, a meccs kétharmadánál már tíz gól volt a két együttes között. Az északmacedónok egy 5-1-es sorozattal válaszoltak, és a hajrában is hullámzóan alakult az eredmény. A Veszprém végül kilenc találattal nyert. A hazaiak legeredményesebb játékosa Danyiil Siskarjov és Andreas Nilsson volt hat-hat góllal. A két csapat 22. egymás elleni tétmérkőzésén a veszprémiek öt vereség és négy döntetlen mellett 13. alkalommal győztek.

szerdán játszották:

THW Kiel (német) – MOL-Pick Szeged 33-28 (18-15)
Tj.: a THW Kiel, kettős győzelemmel, 66-56-os összesítéssel.

Kapcsolódó cikkek