Az Egyesült Államok válogatottja is indulhat

Az Egyesült Államok válogatottja is indulhat

Az észak-amerikai és karibi országokat tömörítő szervezetből (NACHC) az Egyesült Államok válogatottja vehet részt Egyiptomban a januári férfi kézilabda-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) elnökségének döntését hétfőn jelentették be, hangsúlyozva, hogy a jelenlegi járványhelyzetben nem tudják lebonyolítani a térség kvalifikációs tornáját, így kapták meg az indulási jogot az amerikaiak.

Az IHF indoklása szerint az ország nemcsak szakmai szempontból, hanem a sportág televíziós közvetítési lehetőségét tekintve is az NACHC legfontosabb tagjának tekinthető, ráadásul a térség selejtezőjében indulni kívánó válogatottak közül ők végeztek legelőkelőbb helyen a legutóbbi Pánamerikai Játékokon.

Az amerikaiak eddig hatszor – legutóbb 2001-ben – szerepeltek világbajnokságon, de az összes mérkőzésüket elveszítették. Januárban Norvégiával, Ausztriával és Franciaországgal szerepelnek majd az E csoportban. A magyarok az A csoportban a németekkel, az uruguayiakkal, valamint a Zöld-foki Köztársaság válogatottjával találkoznak. A 32 csapatos világbajnokságot január 13. és 31. között rendezik Egyiptomban.

Kapcsolódó cikkek