fotó: pixabay.com

A csapatvezető szerint játszanak a zöldfokiak

A csapatvezető szerint játszanak a zöldfokiak

A csapatvezető szerint pályára lép este a magyar válogatott ellen a Zöld-foki Köztársaság csapata az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

Az M4 Sport megkeresésére Jesus Nelson Martins pénteken azt közölte, hogy a legfrissebb tesztek eredménye minden esetben negatív lett, így az együttes játszani fog. A 20.30-ra kiírt gízai találkozó megrendezése azután vált kérdésessé, hogy előbb hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, majd csütörtökön újabb négy játékos tesztje lett pozitív.

A nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön azt közölte, akkor lehet mérkőzést rendezni, ha legalább tíz játékos – köztük egy kapus – és két stábtag negatív Covid-teszteredményt produkál.

Martins pénteki tájékoztatása szerint 11 játékosuk bevethető. Közben az IHF jelezte, hogy az új esetek miatt szombattól gyakoribb tesztelést alkalmaznak, a válogatottakat és a stábtagokat, a játékvezetőket, valamint a hivatalos személyeket mostantól naponta ellenőrzik. Eddig legalább 72 óránként teszteltek mindenkit. A zöldfokiakon kívül egy dán játékos tesztje is pozitív lett, emellett a hotelek személyzetében és a szervezőbizottságban is akadtak koronavírusos esetek.

Kapcsolódó cikkek