Az edzőknél két győri került az év csapatába

Az edzőknél két győri került az év csapatába

A címvédő Győri Audi ETO KC két kézilabdázóját, a norvég Stine Oftedalt és a brazil Eduarda Amorimot beválasztotta a női Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő 16 klub vezetőedzője az év csapatába.

A sorozat honlapjának pénteki híre szerint Oftedal az irányítók, Amorim a védők között végzett elsőként. A legtöbb szavazatot Ana Gros (Brest Bretagne) kapta, a szlovén jobbátlövőt – aki 2010 és 2012 között játszott Győrben – a 16 tréner közül 15 tette posztján az első helyre.

Ugyancsak van győri kötődése a kapusok között legjobbnak talált norvég Katrine Lundénak (Vipers Kristiansand), aki 2010 és 2015 között védte az ETO kapuját.

Az orosz Julija Manaharova (Rosztov-Don) a jobbszélsők, a francia Pauletta Foppa (Brest Bretagne) a beállók, a román Cristina Neagu (CSM Bucuresti) a balátlövők, az orosz Polina Gorskova (CSZKA Moszkva) a balszélsők között lett a legjobb. A norvég Henny Reistad (Vipers Kristiansand) a legjobb fiatal, míg az ugyancsak norvég Ole Gustav Gjekstad (Vipers Kristiansand) a legjobb edző lett.

Az összefoglaló kiemeli, Gros mögött Oftedal és Reistad kapta a legtöbb szavazatot, szám szerint 11 voksot, a kapusoknál és a szélsőknél viszont nagyon megosztott volt az edzők véleménye.

A tájékoztatás szerint a tíz kategóriába további öt-öt jelölt kerül majd a jövő héten, onnantól pedig már a szurkolók szavazhatnak a hivatalos év csapatára. A most zajló kiírásból már csak a budapesti négyes döntő maradt hátra, május 29-30-án. A győriek ellenfele a francia Brest Bretagne lesz, míg a másik ágon a norvég Vipers Kristiansand és az orosz CSZKA Moszkva játszik egymással.

Kapcsolódó cikkek