Mikler Roland kapus a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkõzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én, fotó: Bodnár Boglárka/MTI (archív)

Sorozatban hatodszor győzött a Veszprém

Sorozatban hatodszor győzött a Veszprém

A Telekom Veszprém nyolc góllal legyőzte a fehérorosz Meskov Breszt csapatát vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

A két együttes 14. alkalommal találkozott egymással, a mérleg a magyar csapat szempontjából egy vereség, két döntetlen, és immár 11 győzelem.

A Veszprém sorozatban hatodszor győzött a BL-ben.

Eredmény:

csoportkör, 13. forduló, A csoport:

Telekom Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 28-20 (9-10)

a Veszprém gólszerzői:

Nilsson, Mackovsek, Mahé 4-4,
Ilic, Nagy L. 3-3,
Tönnesen, Lékai 2-2,
Manaszkov, Gajic, Strlek, Terzic, Blagotinsek, Nenadic 1-1

A veszprémiek közül a balátlövő Jamali Iman és a dán beálló René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt.
A házigazdák szereztek vezetést, de Lékai Máté találata után 14 percig nem született újabb gól, ezt kihasználva a fehéroroszok 5-1-re elhúztak. A Veszprém korábbi és a Meskov jelenlegi kapusa, a horvát Ivan Pesic remekül védett, David Davis hazai vezetőedző pedig időt kért, de egy ideig ez sem használt. A 15. percben Nagy László góljával elkezdte a felzárkózást a Veszprém, de a szünetben is hátrányban volt, mert játékosai többször is a kapufát találták el, illetve Pesic hatvanszázalékos hatékonysággal védett az első félidőben.

A veszprémi Momir Ilic (k), valamint a fehérorosz Alekszander Skurinszkij (b) és Vjacseszlav Sumak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém – Meskov Breszt mérkõzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én, fotó: Bodnár Boglárka/MTI

A második felvonás elején a fehéroroszok több mint hat percig gólképtelenek voltak, Mikler Roland egyre jobban védett, a támadások pedig egyre gyorsabbak, lendületesebbek voltak, így a 44. percben már három találattal vezetett a Veszprém (17-14). A vendégek levitték a kapusukat támadásban, de létszámfölényüket nem tudták kihasználni, sőt, négy gólt kaptak, és egyet sem lőttek ebben az időszakban. Ezt követően egy ideig felváltva estek a gólok, vagyis a

Meskov már nem tudott felzárkózni, sőt az utolsó percekben a veszprémiek ismét egy 4-0-s szériát produkáltak.
A kilenc győzelemmel és négy vereséggel álló Veszprém jövő szombaton a lengyel Vive Kielce otthonában zárja a BL csoportkörét, és ha nem kap ki, csoportja második helyén végez. A kilenc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged – amely már korábban biztosította a második helyezést csoportjában – vasárnap a PPD Zagreb csapatát fogadja.

szombaton játszották:

B csoport: HBC Nantes (francia) – MOL-Pick Szeged 29-26 (13-11)

Kapcsolódó cikkek