A magyar filmet állítja reflektorfénybe a Denveri Filmfesztivál

A magyar filmet állítja reflektorfénybe a Denveri Filmfesztivál

A magyar filmet állítja reflektorfénybe a szerdán kezdődő 41. Denveri Filmfesztivál. Ezt közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A szerdai közlemény szerint tíz magyar mozifilmet és egy rövidfilmet tűz műsorra az

október 31-től november 11-ig tartó kolorádói rendezvény a Denver Film Society szervezésében.

A szervezők a világhírű magyar rendező, Mészáros Márta előtt tisztelegnek legutóbbi alkotása, a chicagói filmfesztivál közönségdíjas Aurora Borealis – Északi fény című, Törőcsik Mari főszereplésével készült történelmi film vetítésével. Antal Nimród A Viszkis című alkotása és Gárdos Éva Budapest noir-ja szintén meghívást kapott a rangos amerikai seregszemlére, utóbbit a rendezőnő személyesen mutatja be a filmfesztivál közönségének.

A legújabb magyar alkotások közül Denverben műsorra tűzik az Örök tél, a Genezis, a Virágvölgy és az Egy nap című egészestés játékfilmeket, valamint a Még nem című animációt, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) készült. A 2017-ben debütált filmek közül látható lesz a Kincsem; A hentes, a kurva és a félszemű; valamint a Jupiter holdja is. A közlemény kitér arra is:

a nagy sikerre való tekintettel ötödik alkalommal idén is megrendezik november 2-án és 3-án a San Franciscó-i Magyar Filmfesztivált.

A Coppola Theatre-ben hét kortárs magyar filmalkotást, köztük a Kincsem; a Liza, a rókatündér; és az Aurora Borealis című filmeket láthatja a közönség.

A San Franciscó-i Állami Egyetem filmszakával és a Central European California Cultural Institute-tal (CECI) közösen szervezett fesztivál különlegessége, hogy Steven Kovács professzor vezetésével egy filmkurzus is épül a program köré, így az öbölben élő amerikai-magyar diaszpóra mellett az amerikai diákokhoz is eljutnak a magyar alkotások – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek