Animációs kisfilmre került egy csodálatos alkotás

Animációs kisfilmre került egy csodálatos alkotás

Berlioz Fantasztikus szimfóniája vasárnap látható a Filharmóniai Társaság KameraZene elnevezésű sorozatában.

A Fantasztikus szimfóniát alternatív módon bemutató epizódot a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján teszik közzé a gyereknapra időzítve. A KameraZene hetedik epizódja egy kamaszfiú történetén keresztül mutatja be Berlioz Fantasztikus szimfónia című művének “programját”.

A grandiózus vállalkozás és a már megszokott szórakoztató narráció mögött ugyanaz a szándék áll, mint az eddigiekben. A zenetörténet nagy alakjainak, fontos eseményeinek és remekműveinek megismertetése a fiatalokkal.

Az animációs kisfilmet Manga István, a műsor állandó látványtervezője alkotta meg, Tuza Norbert és Szín Róbert, azaz az Ambient Pictures csapatával együtt készítve a sorozatot. A Filharmóniai Társaság a Lázár Ervin Programmal idén mintegy 30 000 fiatalhoz jutott el, szeptembertől további 60 000 diáknak mutatják be ifjúsági programjaikat. A társaság fontosnak érezte, hogy a tanárokkal elindult közös munka ne álljon le, ezért indították el a veszélyhelyzet alatt a KameraZene sorozatot, amelynek egyik legfontosabb célja a fiatalok megszólítása.

Az alkotók és Mona Dániel műsorvezető abban szeretnének segítséget nyújtani az ének- és szolfézstanároknak, hogy olyan tartalmakat tudjanak küldeni diákjaiknak, amelyek az ő nyelvükön szólnak a klasszikus zenéről.

Kapcsolódó cikkek