részlet a film promójából, forrás: YouTube

Hamarosan láthatjuk a nagy sikerű Nyócker! rendezőjének új animációs filmjét

Hamarosan láthatjuk a nagy sikerű Nyócker! rendezőjének új animációs filmjét

Jövő márciusban kerül a mozikba Gauder Áron Kojot négy lelke című alkotása, amelynek előzetese szerdától érhető el. Ezt közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) a médiával.

Az NFI szerdai közleménye szerint a Kojot négy lelke az indiánok varázslatos teremtéstörténetét, egy letűnt világ bölcsességét meséli el a mitikus Kojot kalandjain keresztül. A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készült alkotásban az állatokkal benépesített, folyton alakuló világában az indiánok mitikus figurája, a bajkeverő Kojot harcol a harmóniára törekvő Teremtő Öreggel.

Az egész estés animáció bemutatja az indiánok gondolkodását és önzetlen kapcsolatát a természettel, és emlékeztet arra, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, és mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. A film ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni – emelik ki a közleményben.

A mozifilm producere Temple Réka, a rajzokat a rendező, Gauder Áron készítette, az animációs rendező Baumgartner Zsolt volt, a film zenéit autentikus indián dalokból állították össze.

A főszereplőknek Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözte a hangját. A további szerepekben Vida Bálintot, Vida Sárát, Scherer Pétert, Bolla Róbertet, Kautzky Armandot, Előd Álmost, Debreczeny Csabát, Vida Pétert, Schneider Zoltánt, Kis-Kovács Lucát és Faragó Andrást hallhatják a nézők. A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján: a Kojot és a Szikla, valamint a Kojot és a sápadtarcú jelentős nemzetközi fesztiválsikereket ért el, világszerte számos díjat gyűjtött be, többek között Annecy-ban, az ottawai, a hirosimai, a Los Angeles-i és az Anima Mundi animációs fesztiválokon. A Kojot négy lelke március 16-án kerül a mozikba.

Kapcsolódó cikkek