Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program

Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program

Mindenki szívében van egy dallam című projekt a közösségi zenetanulásba vonta be a hátrányos helyzetű gyerekeket.

A Belügyminisztériumtavaly útjára indított

Szimfónia Program – “Mindenki szívében van egy dallam” című projektje 199 helyszínen, több mint 3000 gyermek bevonásával, 500 millió forintos támogatással zajlott.

Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a keddi záróeseményen felidézte: 2020-ban írták ki a pályázatot hangszervásárlásra és közösségi zenetanulásra azzal a céllal, hogy a 6-16 év közötti gyerekek megtanulhassanak zenélni úgy, hogy közben észre sem veszik ennek mindennapi életükre gyakorolt hatását. Kiemelte, aki zenét tanul, az gyakorol, aki zenekarban játszik, az alkalmazkodik másokhoz és megtapasztalja a közös munka örömét.

A fellépésekkel a gyerekek a siker mellett az életüket meghatározó élményt szerezhettek, és közösségek alakultak ki.

“A program célja teljesült, beleértve a mindennapos gyakorlást, amely kihat az iskolai tanulásra, valamint azt is, hogy a hátrányos helyzetből érkező gyerekek a zene segítségével előnyhöz juthatnak”

– tette hozzá.

A keddi koncerten hetven gyerek lépett fel a Belügyminisztérium Márványaulájában a program három nagykövete – Szalóki Ági előadóművész, dalszerző, Novák Péter, színész, énekes, előadóművész és Kökény Tamás, a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató verseny győztese – közreműködésével.
Az eseményen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége is.
A nagyszabású budapesti hangversenyt országszerte több programzáró kiskoncert előzte meg. Szeptemberben Nyírmihálydin, Kaposváron és Tarnazsadányban mutatták be közösen elsajátított zenei produkcióikat a növendékek.

Kapcsolódó cikkek