illusztráció, fotó: pixabay.com

Már csak 10 nap és indul a Virtuózok

Már csak 10 nap és indul a Virtuózok

November 19. és december 17. között látható a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna Televízióban. Ez hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

A nemzetközi sorozat 2021-ben a visegrádi négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatja. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek. Peller Mariann, a Virtuózok producere, alapítója a műsorban elmondta, a Virtuózok V4+ első évadát az egyes partnerországok közszolgálati televízióin keresztül mintegy 7 millió néző követte és világszerte több mint 66 millió emberhez jutott el, 2021-ben 100 milliós nézettséget várnak.

Idén két casting adás lesz látható november 19-től, a nemzetközi műsorok pedig december 3-tól követhetők.

A zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas magyar koloratúrszoprán énekesnő, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes; Peter Valentovic szlovák karmester és Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató, valamint Petar Culic horvát gitárművész a nemzetközi elődöntőkben és Stjepan Hauser horvát csellóművész a döntőben.

“A szuperzsűri hatodik tagja Plácido Domingo operaénekes-karmester”

– mondta el a producer.

A 2014-ben indult Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor hetedik évada öt ország, a visegrádi négyek – Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia – mellett idén Horvátország részvételével valósul meg.

Kapcsolódó cikkek