Elérhetővé tette a Coopera a Schubert-koncertjének felvételét

Elérhetővé tette a Coopera a Schubert-koncertjének felvételét

Dalok, kvintettek, versek, prózák Franz Schubert emlékére című estjének felvételét tette közzé a Coopera.

A Coopera YouTube-csatornáján elérhető esten fellépett Berkes János, Boncsér Gergely, Ionel Pantea, Káldi Kiss András, Kolonits Klára, Mester Viktória, Molnár Levente, Pánczél Éva, Bartal László, Neumark Zoltán, Szüts Apor, Kiss Diána Ivett, Kovács Gábor, Lőrincz Diána, a Virtuózok Kamaraegyüttes kvintettje, Eisemann György, Fried István, Kukorelly Endre és Murányi Sándor Olivér – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A dalestet, amely az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, Pócsmegyerről közvetítették 2020. december 19-én. Ennek apropóját az adta, hogy Pócsmegyer az egyetlen magyar város, ahol Franz Schubert járt, az Esterházy család meghívására érkezett 1818-ban.

Bátyjának írt levelében pozitívan emlékezett vissza az ott töltött időszakra. A koncert műsorában a szerző számos dalciklusából csendülnek fel művek, valamint hangszeres darabok, utóbbiak a Virtuózok Kamaraegyüttes fiatal zenészeiből alakult kvintett tolmácsolásában. A zenés estet magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek egészítik ki a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek tolmácsolásában, a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatóságával való együttműködés eredményeképpen.

Kapcsolódó cikkek