Petőfi Sándor

Most lehet fejleszteni, felújítani ezeket a kultuszhelyeket

Most lehet fejleszteni, felújítani ezeket a kultuszhelyeket

Március végéig lehet pályázni Petőfi Sándor és más 19. századi kiemelkedő alkotókhoz köthető kultuszhelyek infrastrukturális fejlesztésére, felújítására, valamint tartalmi megújítására 2 milliárd forint értékben, a Petőfi-emlékév keretében. Erről beszélt Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója pénteken Budapesten.

Tavaly június elején határozott az Országgyűlés arról, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi-emlékévvé nyilvánítja, és erre a célra 9 milliárd forintot biztosít. Ebből 3 milliárd jut a bicentenáriumi programokra – emlékeztetett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

A bicentenárium alkalmából a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) két ideiglenes kollégiumánál kiírt 2 milliárd forint értékű pályázatára március végéig várják a jelentkezésket.

“Emellett a Magyar Irodalmi Emlékházak Egyesülete koordinálásával, az NKA pályázatok keretében 11 Petőfi-emlékház újul meg, az önkormányzatok és fenntartók együttműködésével”

– hangsúlyozta Demeter Szilárd.

Kapcsolódó cikkek