Egy fantasztikus program a klasszikus zene szerelmeseinek

Egy fantasztikus program a klasszikus zene szerelmeseinek

Schubert vonósnégyesei szólalnak meg a Budapest Kvartett Hétvége elnevezésű minifesztiválon péntektől vasárnapig a budapesti Nádor Teremben.

A rendezvényen az Accord Quartet, a Roman Quartet, a Szervánszky Quartet, a Krulik Kvartett, a Kállai Kvartett, a Quartetto Speranza, a Szigeti Kvartett és a Kruppa Kvartett ad hangversenyt, valamint fellép az Anima Musicae Kamarazenekar Schubert emblematikus C-dúr vonósötösének zenekari előadásával – közölték a szervezők csütörtökön.

A koncertek előtt a közönség zenetörténeti előadásokat hallhat, a műsorvezető szerepét Tóth Endre zenetörténész tölti be, aki második alkalommal házigazdája a rendezvénysorozatnak.

A 2018-ban életre hívott, akkor Beethovent főszerepbe állító fesztivál idén Franz Schubert (1797-1828) művészetét kívánja bemutatni a vonósnégyes műfaján keresztül. Az első nagy romantikus szerző mindössze harmincegy évet élt, ám költői érzékenységgel átitatott életművet teremtett, amelyben kiemelkedő szerep jut vonósnégyeseinek. A három napos minifesztivált G. Horváth László hegedűművész művészeti vezetésével az Egy Hangversenyteremért Alapítvány és az Anima Musicae Kamarazenekar Egyesület szervezi.

Kapcsolódó cikkek