Az idén szeptemberben lesz az erdélyi Filmtettfeszt

Az idén szeptemberben lesz az erdélyi Filmtettfeszt

A koronavírus-járvány miatt nem októberben, hanem szeptemberben tartják meg idén a 20. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlét, amely 12 erdélyi városban zajlik. Ezt közölte szerdán a szervező Filmtett Egyesület.
Romániában a mozik még zárva vannak, így a rendezvényt csak szabadtéren lehet megtartani, ezért döntöttek a szervezők úgy, hogy szeptember 16. és 20. között szervezik meg a seregszemlét.

A Filmtettfeszt központja ezúttal is Kolozsváron lesz, ahol a Bánffy-palota udvarán, valamint a Szentegyház utca 4. szám alatti belső udvarban lehet filmeket nézni. A szervezők a hagyományokhoz híven több másik erdélyi városban is szerveznek hosszabb-rövidebb vetítéssorozatot, mindenütt szabadtéren, így lesznek vetítések Nagyváradon, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Aradon, Temesváron, Szamosújváron, Nagyszalontán és Nagyszebenben.

Minden helyszínen szigorúan betartják a biztonsági előírásokat, maszkot viselve lehet majd részt venni a vetítéseken.

“A Filmtettfeszt műsorába idén is az előző év legjobb magyar játékfilmjei kerülnek, a teljes program hamarosan olvasható lesz a fesztivál honlapján. A programot a Filmgalopp elnevezésű, fiatal erdélyi magyar tehetségeket felkutató versenyszekció alkotásai egészítik ki. A verseny fődíja egymillió forint, vasárnapig lehet jelentkezni”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek