fotó: pixabay.com

Ennyien jelentkeztek a Fiatal Tehetség Programra

Ennyien jelentkeztek a Fiatal Tehetség Programra

A 2022-es felvételi időszakban mintegy 2200 általános iskolás diák jelentkezett határainkon innen és túl a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT). Ezt közölte az intézmény szerdán.

Az általános iskolásoknak szóló képzés oktatási koncepciójában többféle alapcélt vegyítenek: egyrészt törekednek arra, hogy a diákok minél előbb minél több tudományterülettel – a kémiától a pénzügyi ismereteken vagy a drónprogramozáson át a retorikáig – megismerkedhessenek. Másrészt fontosnak tartják, hogy a tehetségek a tudományterületek összefonódását is érzékeljék – írta az MCC.

A 2015-ben indult programra tavaly 1251-en jelentkeztek, míg idén már mintegy 2200-an.

A legtöbben a marosvásárhelyi, a szegedi, a budapesti, a debreceni, a győri, a beregszászi, a kolozsvári és a miskolci képzésre nyújtották be felvételi igényüket, de az adatokat tekintve nem sokkal maradt le Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Pécs sem. Az újonnan létrejött nyíregyházi képzési központ is hatalmas népszerűségnek örvend, csaknem 90 általános iskolás diák szeretne bekerülni a régió FIT programjába. Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Szombathely, Szekszárd, Veszprém az erős középmezőnyt képviselte, de Békéscsaba, Zalaegerszeg és Arad sem mutatott jelentős elmaradást a jelentkezők számát illetően.

“Az MCC hazai  képzési központjaiba 1497 (68 százalék), a határainkon túlikba pedig 703 (32 százalék) fejlődni vágyó általános iskolás fiatal adta be jelentkezését”

– tették hozzá.

A program szeptembertől 1550 általános iskolás diák fejlődését támogatja.

Kapcsolódó cikkek