Ötgólos magyar siker

Ötgólos magyar siker

Női vízilabda játékos

Eb-selejtező, A csoport, 5. játéknap:
Franciaország-Magyarország 8-13 (2-4, 2-2, 3-3, 1-4)

A magyar góldobók: Tóth 4, Szücs 3, Miskolci, Csabai, Poszkoli 2-2
Merész András együttese ötödik fellépésén ötödször nyert, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezet az A betűjelű négyesben. A Nancyban rendezett meccsen az alaposan megfiatalított együttes jól kezdett, vezetett, de jelentősebb előnyre nem tudott szert tenni, sőt a vége felé csak 9-8 volt “ide”.

Női vízilabda mérkőzés

A befejezés annál jobban sikerült, négy magyar gólra egyetlen francia válasz sem érkezett, és összességében biztosan nyert Merész András csapata, amelyben ezúttal nem szerepeltek sem az idegenlégiósok, sem a minapi junior-világbajnokságon ezüstérmes gárda tagjai. “Öt újoncot avattunk, mindenkinek játéklehetőséget adtam, és bár biztos volt az elsőségünk a selejtezőcsoportban, fontos volt, hogy újból nyerjünk, és magabiztos, vagy annak tűnő győzelmet arassunk” – mondta Merész András szövetségi kapitány az esti mérkőzést követően.

A kvartettből, amelyben még a németek és a szlovákok szerepelnek, az első két helyezett vehet részt a januári, hollandiai Európa-bajnokságon.  A csoport zárófordulójában a szlovák válogatott látogat el Budapestre.

Kapcsolódó cikkek