forrás: pixabay.com

Kiütötte ellenfelét a Dunaújváros

Kiütötte ellenfelét a Dunaújváros

A Dunaújváros kiütéses győzelemmel zárta a női vízilabda Bajnokok Ligája franciaországi selejtezőjét, miután vasárnap 21-7-re legyőzte a német Spandau Berlin együttesét.
A dunaújvárosiak sikere nem volt kérdéses, és minden negyedet magabiztosan nyertek meg a tornát négy vereséggel az utolsó helyen záró riválissal szemben.

A mezőny legeredményesebb játékosaként a győztes csapatban Dobi Dorina öt találattal zárt, míg társai közül Jonkl Csenge négy, míg Szabó Nikolett és Sümegi Nóra egyaránt három gólig jutott. A magyar csapat pénteken három góllal bizonyult jobbnak a házigazda Mulhouse-nál, majd szombati első találkozóján a görög Etnikoszt verte magabiztosan, a SIS Romától viszont – amellyel már biztos továbbjutóként találkozott – kikapott. Az újvárosiak második helyen végeztek csoportjukban. A négy csoportból az első három-három helyezett jut a főtáblára, a negyedikek és az ötödikek pedig az Eurokupában folytatják szereplésüket. A legjobb 16 között alanyi jogon ott van az UVSE, a görög Olympiakosz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte. A Dunaújváros mellett a selejtezőből jutott tovább az FTC-Telekom Waterpolo és a Tigra-ZF-Eger.

Eredmény (a viadal eredményközlője alapján):

D csoport (Mulhouse):
Dunaújváros-Spandau Berlin (német) 21-7 (5-2, 4-2, 6-2, 6-1)

később:

B csoport (Glifáda):
Tigra-ZF-Eger – NC Glyfada (görög) 10.45

Kapcsolódó cikkek