Rybanska Natasa, a magyar válogatott játékosa és Nikolina Travar szerb kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nõi tornájának csoportkörében játszott mérkõzésén a Duna Arénában 2020. január 19-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A férfiaknál is több gólt lőtt a magyar női válogatott

A férfiaknál is több gólt lőtt a magyar női válogatott

A szerbek elleni papírforma győzelemmel fejezte be a csoportkört a magyar válogatott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján.

Bíró Attila együttese vasárnap a torna egyik leggyengébb csapata, a szerbek ellen nyert 27-0-ra.
A magyarok a keddi negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a spanyoloknak van meg, azaz a magyarok csak aranyéremmel juthatnak ki erről a tornáról az olimpiára.

Európa-bajnokság (Duna Aréna):
nők, csoportkör, 5. forduló:

Magyarország-Szerbia 27-0 (5-0, 5-0, 9-0, 8-0)

Duna Aréna, v.: Blanchard (francia), Nicolosi (olasz)
gólszerzők: Gurisatti 7, Szilágyi 5, Keszthelyi 4, Parkes 3, Garda, Rybanska, Gyöngyössy 2-2, Leimeter, Vályi 1-1

Magyarország:
Gangl – Vályi, Szilágyi, Rybanska, Illés, Gurisatti, Parkes – cserék: Garda, Keszthelyi, Máté, Leimeter, Gyöngyössy, Kasó (kapus)

Tét nélküli összecsapással zárta a csoportküzdelmet a magyar válogatott, ráadásul az egész torna egyik leggyengébb csapata, a szerb ellen, így a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés.

A szövetségi kapitány sorokat cserélt az első két negyed között, az egyetlen közös nevező Vályi Vanda volt, aki végig a vízben volt a nagyszünetig. A két sor különcsatájának állása döntetlen volt a félidőben, amikor 10-0-át mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Máté Zsuzsanna maradt benn a sorcserénél, a szerbek egyre jobban elfáradtak, így még kevesebb lehetőségük volt gólt szerezni.

A zárófelvonásban sem változott a játék képe, ahogyan a férfiak szombaton – 26-0 Málta ellen -, úgy most a nők is “lenullázták” ellenfelüket, ami rendkívül ritka a vízilabdában.

Gyöngyössy Anikó, a magyar (b) és Ana Milicevic, a szerb válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nõi tornájának csoportkörében játszott mérkõzésén a Duna Arénában 2020. január 19-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A csoport többi mérkőzésén:

Oroszország-Görögország 12-7 (1-3, 4-3, 3-0, 4-1)
Szlovákia-Horvátország 9-7 (1-3, 3-1, 3-2, 2-1)

A csoport végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG 15 pont,
2. Oroszország 12,
3. Görögország 9,
4. Szlovákia 6,
5. Horvátország 3,
6. Szerbia 0

A negyedöntő programja:

kedd:
Szlovákia-Hollandia 14.30
Oroszország-Olaszország 16.00
Görögország-Spanyolország 17.30
MAGYARORSZÁG-Franciaország 19.00

Kapcsolódó cikkek