fotó: Kovács Tamás/MTI

A Millennium Masters is játszik a zárótornán

A Millennium Masters is játszik a zárótornán

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat. Ez derült ki pénteken a sorsolásnál.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Duna Arénában rendezett eseményen elmondta, nagyon örülnek neki, hogy újraindul a játék, a korlátozások enyhítését követően az élvonalbeli tagságról döntő KSI-Kanizsa párharcot közel négyezren követték figyelemmel a Margitszigeten.
Hegedűs Éva, az MVLSZ társadalmi elnöke bejelentette, hogy “Látható tehetség” néven programot indít a szervezet, melynek keretében a szurkolók kiválaszthatják a Magyar Kupában szerepelt legjobb 23 éven aluli férfi és női játékost, akik fejenként 250 000 forintos jutalomban részesülnek majd.

A férfiaknál a kalapok elkészítésénél a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe.

A sorozat első körében, a július 25-26.-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2.-án újra négy négyes csoportban – kék, fehér, piros és zöld – küzdenek majd.

Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

A harmadik forduló (augusztus 8-9.) csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I csoportban a “színes” csoportok 1-2. helyezettjei szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak.

A negyedik forduló (augusztus 15-16.) az egész torna utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

A Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában. A július 27-én rajtoló női Magyar Kupa két csoportját már korábban beosztották a 2019/20-as idény őszi szezonjának végeredménye alapján.

A BENU férfi Magyar Kupa csoportjai:

A csoport (Szeged):
OSC, Debrecen, Metalcom-Szentes, Szeged
B csoport (Kaposvár):
Szolnoki Dózsa, BVSC-Zugló, UVSE, Kaposvári VK
C csoport (Margitsziget):
FTC-Telekom Waterpolo, PannErgy-Miskolci VLC, PVSK-Mecsek Füszért, KSI SE
D csoport (Tatabánya):
Eger, Budapesti Honvéd SE, Tatabánya, A-Híd VasasPlaket

A BENU női Magyar Kupa csoportjai:
A csoport:
UVSE, FTC, Eger, Szentes, Tatabánya
B csoport:
Dunaújváros, BVSC, III.ker.TVE, Szeged, Honvéd

Kapcsolódó cikkek