Hatalmas sikerres készül az UVSE női csapata

Hatalmas sikerres készül az UVSE női csapata

Az UVSE női és férfi vízilabdacsapata is nagy erőkkel készül a napokon belül rajtoló Magyar Kupára, melyben előbbinek az a célja, hogy minden mérkőzését megnyerje, utóbbi pedig jó mérkőzéseket szeretne játszani.

Korán kezdte a hétfőt a Keszthelyi Rita, Gangl Edina, Parkes Rebecca fémjelezte együttes, melynek tagjai 8 órakor már a vízben voltak és várták, hogy Benczur Márton vezetőedző vezérletével megkezdődjön a munka.

A programban a mezőnyjátékosoknak elsősorban úszás szerepelt. A játékosok több mint 75 percen át szelték a vizet, hogy a végén passzokkal és kapura lövésekkel zárják le a délelőtti penzumot.

A tréner az ország egyik legjobb csapatát irányíthatja, mely a koronavírus-járvány miatt korán, márciusban lezárt szezon után megőrizte értékeit, tulajdonképpen senki sem távozott, így a célok is maradtak a hétfőn kezdődő új szezonra: a BENU női Magyar Kupában a lilák minden meccsüket meg akarják nyerni.

“Ha nem ezt mondanám, kapnék a lányoktól”

– jegyezte meg a tréninget követően Benczur Márton, aki szerint a szokatlanul hosszúra nyúlt holt idényben “a legjobb helyről”, az utánpótlásból szerződtettek játékosokat, akik teljesítményükkel kivívták a jogot, hogy a felnőtteknél bizonyítsanak.

A szakember arról is beszélt, hogy

a járvány miatti helyzet nem volt egyszerű, vízilabdázói négy és fél hónapja nem játszottak meccset,

ami mindenki számára szokatlan, ugyanakkor azt is elmondta, hogy a vízilabdázóknak nincs olyan rossz dolguk.

“Nem nyafogunk”

– tette hozzá.

A magyar női mezőnyben az erőviszonyok nem változtak, aminek a szakember szerint az olimpia halasztása az oka, a játékosok nem akartak váltani. Az UVSE legnagyobb ellenfele az MK-címvédő Dunaújváros, az élvonalból pedig még az FTC és a BVSC emelkedik ki. A kupa mostani lebonyolítási rendje Benczur szerint valószínűsíti, hogy a négy legjobb csapat jut majd az elődöntőbe, azaz a négy között már nem lesz “könnyű meccs”, ennek ellenére a cél a győzelem.

A férfiaknál az UVSE alapvetően más célokért küzd.

A fiatal csapat a június közepén elhunyt Benedek Tibor irányításával kifejezetten jól szerepelt az elmúlt időszakban, több meglepetést is okozott. A legendás pólós helyére – az ő kérésére – egykori csapattársa,

Vincze Balázs lépett, akinek nehéz örökséget kell tovább vinnie.

Az új vezetőedző többek között arról beszélt hétfőn, hogy érkezésekor tisztában volt vele, az addigi csapatból akár tíz játékos is eligazolhat, éppen ezért az volt az első dolga, hogy akit lehet, a maradás felé billentsen. Fáradozásai sikerrel jártak, a távozásra esélyesek közül négy pólós a következő szezonban is az UVSE-t erősíti, melléjük, illetve a többi fiatal mellé pedig három vízilabdázót sikerült igazolni.

Vincze Balázs elmondta még, hogy a “Tibor által lerakott alapokat”, szellemiséget és szakmaiságot viszi tovább.

Szerinte jelenleg nehéz megmondani, melyik helyen végezhet a bajnokságban a csapata. Úgy látja, sok olyan együttes van, mely az UVSE-éhez hasonló filozófiával, a fiatalok előtérbe helyezésével alakítja ki keretét és játékát. A bajnokesélyes és a dobogóért csatázó klubok mögött tíz olyan van, amelyik hasonló erőt képvisel Vincze meglátása szerint, ez utóbbi sorba tartozik az ő csapata is.
A hétvégén kezdődő BENU férfi Magyar Kupában, a kaposvári négyesben szerepel az UVSE. Ott a Szolnok a favorit, amelyik ellen egy jó meccset szeretne látni Vincze Balázs, aki úgy véli, a Kaposvár van csapata szintjén, a BVSC pedig egy kicsit előrébb jár.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a Benedek Tibor halála okozta trauma egyelőre nem múlik, de igyekeznek feldolgozni a történteket.

Szavai szerint vannak olyan napok, pillanatok, amikor az emlékek előtörnek és a meccseken is lehetnek majd ilyen időszakok, amikor a játékosokban, vagy éppen benne is felrémlik, hogy nem az áll a medence partján, aki korábban.

Kapcsolódó cikkek