forrás: pixabay.com

Nagy csatában győzte le a Novi Beogradot a Pro Recco

Nagy csatában győzte le a Novi Beogradot a Pro Recco

Kis híján elvesztette veretlenségét a Zalánki Gergővel felálló Pro Recco vízilabdacsapata, amely kedd este ötméteresekkel diadalmaskodott (14-15) a szerb Novi Beograd vendégekét a Bajnokok Ligája negyeddöntős körének harmadik fordulójában.

A legutóbbi három kiírásban győztes olasz sztárcsapat már hat góllal is vezetett a szerb fővárosban, a házigazdák azonban kiegyenlítettek, és még a győzelemért is volt labdájuk az utolsó pillanatokban.

A Recco ugyan három büntetőt is kihagyott a rendes játékidőben, a világ- és Európa-bajnok magyar játékos is rontott, az ötméterespárbajban azonban Zalánki és társai nem hibáztak, így végül két ponttal gazdagodtak.

“Az elején nagyon jól ment a védekezésünk, elöl pedig jöttek a gólok. A folytatásban a hazaiak egyre több egyéni megoldással próbálkoztak, ami be is jött nekik. Jobban bírták a végét, de örülök, hogy végül mi megyünk haza több ponttal”

– nyilatkozott az M1 aktuális csatorna helyszíni stábjának Zalánki, akit a világszövetség és az európai szervezet is 2023 legjobb férfi vízilabdázójának választott.

“A csalódást keltő dohai világbajnokság után kicsit még keresem magam, először itt a Reccóban kell megtalálnom a játékomat. A célom az, hogy a szezon végére és az olimpiára visszatérjek erre a szintre, hiszen a Reccóval három kupát, Párizsban pedig aranyat akarok nyerni. Nagyon figyelek arra, hogy minél profibban készüljek, hogy ennek a hosszú idénynek a végére minden rendben legyen”

– mondta a 29 éves balkezes játékos.

Kapcsolódó cikkek