Elkerülné a nyolcas döntő első körében a Pro Reccót az FTC

Elkerülné a nyolcas döntő első körében a Pro Reccót az FTC

Varga Zsolt, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe bejutott Ferencváros vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint a csoportkör utolsó fordulójában az lesz a céljuk, hogy a finálé első körében elkerüljék az egyik legnagyobb favorit Pro Reccót.

Az FTC szerdán nagyon nehezen, az utolsó negyedben fordítva győzte le a vendég szerb Radnickit és biztosította a belgrádi fináléba jutását. A gárda jelenleg a második a csoportjában, s egyértelmű célja, hogy a zárófordulóban ne csússzon vissza a negyedik helyre, mert akkor a szerb fővárosban rögtön az olasz sztárcsapat ellen kellene vízbe ugrania. A záró csoportmeccset május 11-én rendezik, amikor az éllovas olasz Bresciát látja vendégül a magyar csapat.

“A Recco, főleg az első mérkőzésen, nagyon pihent állapotában, komoly lendülettel azért egy igen nagy falat, nagy feladat. Ezért ez a cél, hogy elkerüljük őket az első körben”

– mondta a szakember pénteken az M4 Sport Sporthíradójában.

A játékosként olimpiai bajnok, edzőként pedig a Ferencvárossal 2019-ben BL-győztes, tavaly BL-ezüstérmes tréner úgy véli, a mostani szezonra alaposan átalakult, sok fiatallal és új külföldi játékossal felálló együttese képes lehet újra dobogóra állni a legrangosabb európai klubsorozatban. Ugyanakkor megjegyezte: a szezon elején, miután kiderült, hogy nagyon erős csoportba kerültek  a BL-ben, a cél az volt, hogy meccsről meccsre haladjanak előre, s fejlődjenek. A zöld-fehérekre a BL mellett a magyar bajnoki döntő is vár még a szezonban.

A fináléban Varga Zsolték riválisa a BL-ből kiesett OSC lesz, mely a tavalyi ob elődöntőjében legyőzte a zöld-fehéreket, ugyanakkor a szakember szavai szerint nem a visszavágás jelenti a fő motivációt számukra.

“Inkább az elvesztett bajnoki cím visszaszerzése”

– mondta Varga Zsolt.

Kapcsolódó cikkek