Átadták a vízen úszó színházat

Átadták a vízen úszó színházat

Vízi színpad

A Holt-Körös partjára épített, különleges atmoszférájú Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum ötvözeteként épült fel az egykori folyó medrének partján. A több mint kilencezer négyzetméteres területen színházi lelátót, színpadot hoztak létre, felújították a korábbi ecetgyár épületegyüttesének két bástyája, sőt, a két épületben étterem és kávázó is helyet kapott. 

Vízi előadás

Vízi előadás

A beruházás egy pályázat segítségével több mint kétszázhuszonhatmillió forintból valósult meg, sőt újabb száznegyvenmillió forintot meghaladó forrásból új fahidat is építetek a közelben. Az új színház működtetésére a helyi önkormányzat a Békés Megyei Jókai Színházat kérte fel, így a nyár folyamán Szarvason láthatják az érdekelődők a Lúdas Matyi című gyermekdarabot, a Kapj el! című kamaramusicalt és a Jókai színházban már korában bemutatott Csárdáskirálynőt is.

Vízi színpad

A színpad

Farkas Zoltán, a Jókai színházat fenntartó Békés Megyei Önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére kifejezte bizakodását, hogy a megye színháza képes lesz tartalmas programokkal megtölteni az új játszóhelyet, s ezzel hozzájárulni nemcsak a szarvasiak, hanem a Békésbe látogatók szórakoztatásához is. Mint mondta, Szarvas a térségi idegenforgalom egyik fellegvára, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a városban is legyen tér és lehetőség a turisták kikapcsolódására.

Az új vízi színpadon egyébként a nyár folyamán nemcsak a Jókai színház társulata lép fel, hanem a helyben működő Cervinus Teátrum is ősbemutatót tart Tessedik címmel, de lesz mindezek mellett koncert és táncshow is.

Kapcsolódó cikkek