illusztráció

Szerdán kezdődik a Mozaik Országos Színházi Találkozó Kápolnásnyéken

Szerdán kezdődik a Mozaik Országos Színházi Találkozó Kápolnásnyéken

Először rendezik meg hagyományteremtő szándékkal a Mozaik Országos Színházi Találkozót a Fejér megyei Kápolnásnyéken, az első előadásokat szerda délután és este láthatják a színház iránt érdeklődők.
A szervezők az esemény közösségi oldalán arról tájékoztattak, hogy a fesztivál nyitó előadására, a Káva Kulturális Műhely-MU Színház 16 órakor kezdődő Sziget című darabjára minden jegy elkelt.

A nap további részében azonban látható lesz még a Maladype Színház Yvonne című, több nemzetközi díjat bezsebelt előadása, valamint az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház közös produkciója, Az élő holttest is. A négynapos találkozón a színházi törvény által “minősítéssel nem rendelkező” színházakként aposztrofált alkotóműhelyek szerepelnek Budapestről, vidékről és a határon túlról. Látható lesz a következő három napban a 6SZÍN, a Veres 1 Színház, a Gózon Gyula Kamaraszínház, a Dollár Papa Gyermekei, a Gólem Színház, az Aktor Produkció, az Orlai Produkció és a K2 Színház, valamint olyan ismert színészek, mint Egri Márta, Földes Eszter, Gryllus Dorka, Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Jászberényi Gábor, Kálid Artúr, Ördög Tamás, Rába Roland, Simon Kornél és Vecsei H. Miklós.

A színházi találkozót a Mozaik Művészegyesület és az Aktor Produkció indítja útjára, hogy megkísérelje betölteni azt az űrt, amelyet a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megszűnése jelent a színházi szférának.

Kapcsolódó cikkek