fotó: pixabay.com

Webber-musicalt mutat be online a Madách Színház

Webber-musicalt mutat be online a Madách Színház

Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.

A musicalt Szirtes Tamás rendezésében, hármas szereposztásban, Gallusz Nikolett, Gubik Petra és Simon Boglárka előadásában tűzik műsorra – olvasható a Madách Színház közleményében, amelyben kiemelik, hogy Szirtes Tamás és a Madách Színház ismét non-replika változat elkészítésére kapott jogot: újabb Webber-musicalt állíthatnak színpadra önálló rendezésben, díszletben és koreográfiával. Mint hangsúlyozzák, a Vasárnap mondd el! című musical korábban sosem volt látható Magyarországon, és az is egyedülálló, hogy Andrew Lloyd Webber bármely művét online mutassák be.

“Andrew Lloyd Webber 1979-ben a Sydmonton Fesztiválon mutatta be a musicalt Marti Webb előadásában, majd még ebben az évben lemezen is megjelent a dalciklus. Az angol slágerlistán a második helyre került, a dallistán pedig a harmadik helyig jutott a Take That Look Off Your Face című szerzemény”

– olvasható a darab ismertetőjében.

Az egyszemélyes show-t a West End és a Broadway mellett nagyon sok országban színpadra állították az évtizedek folyamán, a magyar közönség azonban most először láthatja, Bárány Ferenc magyar fordításában. A Vasárnap mondd el! című musical azon Webber-művek közé tartozik, amelyek először hanglemezként arattak sikert, mint a Macskák, a Jézus Krisztus szupersztár vagy a József és a színes szélesvásznú álomkabát.

“A mű színpadi megvalósítása így összetett kreatív munkát bíz a rendezőre”

– mutatnak rá a közleményben.

Mint írják, Andrew Lloyd Webber és Don Black musicalje egy Amerikában élő fiatal angol lányról szól, aki New Yorktól Hollywoodig csak egyvalamit keres kitartóan és reménytelenül: a szerelmet. A lány által énekelt különböző hangvételű dalokból egy sokszínű történet bontakozik ki, amely a kapcsolatteremtés nehézségein keresztül az önismeret megszerzéséhez vezető szövevényes utat járja be, és egyre bizonyosabbá válik, hogy az út végén a főszereplőnek önmagát kell elfogadnia ahhoz, hogy esélye legyen a boldogságra.

A lány próbálkozásai leginkább kudarcra vannak ítélve, csupán a darab végén, az utolsó dalban sejlik föl egy halvány reménysugár, hogy talán nincs minden veszve, és végre rátalál az igaz szerelem.

“Ez a bensőséges, egyfelvonásos, egyszereplős, elejétől végéig dalokból álló színdarab – mely nem mellesleg Andrew Lloyd Webber néhány legszebb, legszívhezszólóbb dalát is tartalmazza – tökéletes lehetőséget nyújt minden énekes színésznőnek arra, hogy önmagát és tehetségét megmutathassa” – írják a produkcióról.
Az előadás díszletét és videóanimációját Vízvárdi András, a jelmezeket Pallós Nelli tervezte, a koreográfus Tihanyi Ákos. A produkciót zenekari kísérettel viszik színre, Kocsák Tibor zenei vezetésével.

Kapcsolódó cikkek