illusztráció

Ezek láthatók a Radnóti Tesla Laborban

Ezek láthatók a Radnóti Tesla Laborban

Független társulatok és produkciók is láthatók a Radnóti Tesla Laborban: az idei évad elején többek között a Feljegyzések az egérlyukból és az Árvák című produkció is helyet kapott a programban.

A Radnóti Tesla Labor második éve ad helyet független társulatoknak és produkcióknak – olvasható a Radnóti Színház közleményében.

“Célunk, hogy a Radnóti közönségéhez eljuttassuk a magyarországi független előadások minőségi választékát, továbbá szeretnénk lehetőségeinkhez mérten segítséget nyújtani a kihívásokkal teli független szcénában dolgozó társulatoknak”

– mondta korábban Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója.

Az első független produkció szeptember 15-én, szerdán mutatkozik be, a Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című kisregényből készített előadás, az EXIT generáció nevű társulat produkciója, amely a sértett ember lelkivilágát mutatja be aprólékosan.

“A görög mitológia Aporia-nak nevezi a kiúttalanságot, ha valamely probléma feloldásához való eljutás lehetetlen. Mi ezzel szemben fogalmaztuk meg magunkat, mikor az EXIT nevet választottuk. Feladatunknak érezzük a kiút keresését, és erre a nagyszerű és igen nehéz útra invitáljuk közönségünket”

– írják magukról a produkció létrehozói.

Szeptember 22-én, szerdán lesz az első budapesti előadása a Manna és a Szentendrei Teátrum produkciójának, az Árváknak.

Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszült félelemről és bizonytalanságról. A Horváth János Antal rendezte előadásban Molnár Áron, Lovas Rozi és Lengyel Tamás játszik. Egy nemzetközi premier és egy fesztiválsiker is helyet kap – a Budapesti Őszi Fesztivál keretében – a Radnóti Tesla Laborban.

Szeptember 26-án mutatják be Fehér Ferenc: Schiele és Néder Panni: Mikor szeretkeztél utoljára egy hegy tetején? című előadását.

“A jórészt külföldön élő és alkotó, fiatal magyar művészeket az köti össze, hogy mindkét előadás Németországban készült és elemi erővel tematizálja az identitással, nemekkel, a testképpel kapcsolatos kérdésfelvetéseket”

– olvasható a közleményben.

Mint írják, A tünetegyüttes című produkció a Tünet Együttes személyes és szubjektív történetét a független előadóművészet tágabb kitekintésű krónikájába ágyazva viszi színre. A darab október 13-án, szerdán látható.

Kapcsolódó cikkek